Altijd iets te doen

Mooi Vitaal is gelegen binnen de bebouwde kom van het dorp Hooghalen. Op korte loopafstand van de bakker, de supermarkt en verschillende eetgelegenheden. Maar ook de natuur is dichtbij. Op slechts 100 meter lopen van onze Bed & Breakfast tref je het prachtige bosgebied het Witte Zand.

De fraaie omgeving van Midden Drenthe is bij uitstek een gebied om een kort verblijf of vakantie door te brengen. Heide en bos worden afgewisseld door akkervelden. Vanaf het dorp gaan er fiets- en wandelpaden die je langs authentieke dorpen en door het prachtige Drentse land voeren. Kortom een omgeving waar je goed tot rust kan komen.

Tevens is Hooghalen een rustige en centraal gelegen uitvalsbasis voor een bezoek aan het Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Hooghalen, het Gevangenismuseum in Veenhuizen, het Drents Museum, het Theater de Nieuwe Kolk of het TT-circuit in Assen.

Maar ook de natuurgebieden het Dwingelderveld en het Drents Friese Wold zijn het bezoeken meer dan waard. Kijk voor meer foto’s van de omgeving en wat Hooghalen te bieden heeft ook eens op de site van Hooghalen.

Drenthe heeft het allemaal en nog veel meer.

Voor de liefhebbers van whisky

Elke tweede vrijdag van de maand organiseert Het Wapen van Schotland een whisky proeverij. Je dient hiervoor te reserveren.

Om 20:00 uur verzamelen de deelnemers zich aan de bar om te beginnen met “het opwarmertje”, bedoeld om de smaakpapillen te laten wennen aan de alcohol. Daarna worden in twee setjes van drie, de whisky’s van de proeverij geschonken. Tijdens het proeven wordt, mede aan de hand van foto’s het een en ander over whisky uitgelegd en zingt Folkzanger Jouke MacAuckema liederen over Schotland en whisky. Bij elke whisky wordt een passend hapje geserveerd.

En na afloop hoef je niet meer naar huis, je kan dan heerlijk bij ons overnachten!

Circuit en TT-Assen

Voor hen die van auto’s en motoren houden is het circuit Assen the place to be. Naast de vele publieksevenementen die worden georganiseerd, staat de binnenstad van Assen tijdens het jaarlijkse TT-festival echt op zijn kop. Vier dagen lang feest met kermis, muziek, motoren en races op het circuit.

Of je nu komt voor een evenement of zelf op het circuit gaat (leren) rijden, Mooi Vitaal heeft al veel enthousiaste auto- en motorliefhebbers voor een één of meerdaagsverblijf mogen ontvangen.