Fietsen en wandelen

In Drenthe kan je naar hartenlust fietsen en wandelen. Direct rondom Hooghalen liggen het Hijkerveld, het Witte Zand, het Grote Zand en het Heuvingerzand.

Maar een wandeling door de Boswachterij Hooghalen, het Nationaalpark Dwingelderveld en het Nationaal Park Drents-Friese Wold is ook meer dan de moeite waard. In vrijwel alle natuurgebieden zijn wandelingen uitgezet. Tijdens je wandeling kan je volop genieten van de heide, bossen en vennetjes. En of je nu in het voorjaar, de zomer, de herfst en/of de winter komt, elk jaargetijde heeft zijn bijzondere pracht!

Drenthepad

Lange-afstand-wandelen kan je op het Drenthepad. In Hooghalen voert dit pad je langs de Bosweg, slechts op 100 meter van onze Bed & Breakfast. De Stichting Wandelplatform-LAW heeft door heel Nederland zogenaamde nationale streekpaden ontwikkeld.

Het streekpad 6, het Drenthepad toont je de rust, ruimte en harmonie van de provincie Drenthe. De in 2009 vernieuwde route is maar liefst 60 km langer dan voorheen en is nu 324 km. Tussen Leek en Eelde (Drents-Groningse Wolden) is een van de mooiste stukken van het oude Domelapad opgenomen. Dit voert je vooral over landgoederen. Maar ook het deel door de Strubben en het Kniphorstbosch in het oostelijk deel van het traject is nieuw. Hier voert de route door het “Pompei van Drenthe”. Het enige archeologische reservaat van Nederland, met grafheuvels, hunebedden en middeleeuwse karrensporen. Het vernieuwde Drenthepad doet meer dorpen aan en daarmee meer horeca en meer voorzieningen. Ook is er een extra station (Beilen) in de route opgenomen.

Nordic Walking

Nordic Walking is een intensieve vorm van wandelen met behulp van wandelpoles. In Drenthe zijn speciale Nordic Walking wandelroutes beschikbaar. De routes lopen door prachtige natuurgebieden van Staatsbosbeheer. De routes door de boswachterijen lopen over de met paaltjes gemarkeerde wandelroutes van Staatsbosbeheer. Alle routes zijn ingetekend op een kaart. Deze wandelkaartjes zijn te koop bij de VVV-kantoren en TIP’s.

Fietsen in Drenthe

Het Drentse landschap is heel gevarieerd. Je fietst door de heidevelden, langs archeologische plaatsen, hunebedden en grafheuvels. Maar ook langs schaapskooien en door de oorspronkelijke brinkdorpen. Dit alles in de typische Drentse rust. De provincie heeft mooie fietspaden aangelegd en deze zijn goed bewegwijzerd. Een tochtje vanuit Hooghalen “over de grens” naar Friesland en/of Groningen is een prima mogelijkheid.

Rondje Assen

Doet u een “rondje Assen” dan kunt u Mooi Vitaal toevoegen aan uw te plannen fietsroute via Fietsnetwerk. Bij ons kunt u heerlijk overnachten. U fietst de route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt. Mee info over Rondje Assen treft u op de website van fietsnetwerk.nl.

Fiets 4-daagse Drenthe

Dat Drenthe veel doet aan fietsen blijkt ook uit de Drentse Fiets 4Daagse, die iedere zomer georganiseerd wordt. Vanuit een van de vele startplaatsen kan je vier dagen lang iedere dag het Drentse land fietsend verkennen via routes van 30, 40 of 60 km. Onderweg worden allerlei gezellige activiteiten georganiseerd

Kortom, fietsen in Drente is gewoon mooi!