Massageolie

Vaak wordt ons gevraagd wat voor massageolie wij gebruiken omdat deze zo fijn aanvoelt op de huid. Als je deze massageolie ook graag thuis wilt gebruiken, dan kan je deze bij ons aanschaffen.

De massageolie is verkrijgbaar in een leuk beugelflesje van 250 ml (€ 12,75) en 500 ml (€ 19,75). 

Beschrijving en ingrediënten

Onze massageolie is een zuivere olie en bestaat uit een menging van 90% amandel massageolie, 10% jojoba massageolie en een toevoeging van tocoferol.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

De olie van de prunus amygdalus dulcis (zoete amandel) is een lichtgele, dunne, milde, niet-drogende, vette olie. Het wordt verkregen door de pitten van zoete amandelen koud te persen en te ontgassen. Het bevat een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en linolzuur, waarbij linolzuur de elasticiteit van de huid beïnvloedt. Het maakt de huid resistenter tegen infecties en beschermt tegen het effect van lichte schade.

Het palmitinezuur dat voorkomt in amandelolie dringt gemakkelijk in de huid, waardoor het zacht en soepel blijft. Het stearinezuur ondersteunt dit effect met zijn filmvormende werking en levert ook vitamine E.

Simmondsia Chinensis Seed Oil

De olie van de simmondsia chinensis (jojoba) wordt gewonnen uit de 1 cm lange, bruine zaden van een houtachtige groenblijvende struik die oorspronkelijk is voor de Amerikaanse Sonorawoestijn. Chemisch gezien is jojoba-olie een vloeibare was. Jojoba olie staat bekend om zijn zeer hydraterende werking.

Aangezien jojoba-olie niet door veel micro-organismen kan worden gemetaboliseerd, bestrijdt het kiemen die ontstekingsmee-eters en acne veroorzaken. Daarom is het een uitstekende vetcomponent voor het kalmeren van onrustige huid. Vanwege deze eigenschappen bevatten producten die jojoba-olie bevatten ook minder conserveermiddelen, omdat het voor micro-organismen moeilijker is om de olie te verspreiden.

Een ander kenmerk van deze buitengewone olie is de sterke antioxidantactiviteit. Het wordt zeer goed verdragen en wordt gemakkelijk door de huid opgenomen; zelfs een rijpe en droge huid heeft baat bij het intensieve hydraterende effect. 

Tocoferol

De term “tocoferol” omvat verschillende vitamine E-derivaten. Het bevat krachtige antioxidanten en beschermt cellen en is in meer of mindere hoeveelheden beschikbaar in plantaardige oliën. Het is dus de beste plant specifieke bescherming tegen oxidatie. Bovendien bindt tocoferol vocht aan de buitenste laag van de huid. Het beïnvloedt de cel vernieuwing en heeft ontstekingsremmende eigenschappen en vermindert huidschade veroorzaakt door Uv-straling. De huidtextuur is ook veel gladder. Tocoferol is niet-irriterend en wordt zeer goed verdragen.